Εντυπωσιακά κέρδη για Nasdaq και Dow Jones

Η Intel και οι πωλήσεις λιανικής έκαναν καλά τη δουλειά τους οδηγώντας σε εντυπωσιακά κέρδη τους δείκτες στη Wall Street, ενισχύοντας παράλληλα και τις προσδοκίες των επενδυτών για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Στις μεγαλύτερες από ότι αναμενόταν πωλήσεις λιανικής αλλά και στην αναβάθμιση της Intel οφείλονται τα για δεύτερη ημέρα εντυπωσιακά κέρδη της αμερικανικής αγοράς.

Οι πωλήσεις λιανικής του Απριλίου, παρουσίασαν άνοδο κατά 1,2%, υποδηλώνουν την προθυμία και πολύ περισσότερο τη δυνατότητα των καταναλωτών να συνεχίσουν τις δαπάνες, ένδειξη εύρωστης οικονομίας. Εξάλλου, η άνοδος αυτή ήταν κατά η διπλάσια από το αντίστοιχο ποσοστό που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Η Wal-Mart από την πλευρά της, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του προηγουμένου έτους, κατορθώνοντας να πετύχει και τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 10299,18 μονάδες με άνοδο κατά 1,87% ενώ ο Nasdaq εκτινάχθηκε κατά 4,04%.

Η άνοδος των τεχνολογικών εταιριών οφείλεται κυρίως στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Intel στην οποία προχώρησε ο χρηματιστηριακός-επενδυτικός οίκος Robertson Stephens.

Ανοδικά κινήθηκε και η κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών Texas Instruments, ύστερα από την επιβεβαίωση των προβλέψεών της για την κερδοφορία του δευτέρου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v