Συνεχίζεται το πάρτυ στη Wall Street

Διευρύνει τα κέρδη της η αμερικανική αγορά, καθώς η μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν άνοδος των πωλήσεων λιανικής, αλλά και τα αποτελέσματα της Wal-Mart Stores, έδωσαν στους δείκτες την ευκαιρία να συνεχίσουν το χθεσινό ράλι.

Ακάθεκτοι συνεχίζουν την άνοδο οι δείκτες στη Wall Street, διευρύνοντας τα κέρδη τους από την προηγούμενη συνεδρίαση, ύστερα και από την ανακοίνωση των στοιχείων λιανικής και των αποτελεσμάτων της Wal-Mart Stores.

Οι πωλήσεις λιανικής του Απριλίου, παρουσίασαν άνοδο κατά 1,2%, υποδηλώνουν την προθυμία και πολύ περισσότερο τη δυνατότητα των καταναλωτών να συνεχίσουν τις δαπάνες, ένδειξη εύρωστης οικονομίας. Εξάλλου, η άνοδος αυτή ήταν κατά η διπλάσια από το αντίστοιχο ποσοστό που εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Η Wal-Mart από την πλευρά της, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του προηγουμένου έτους, κατορθώνοντας να πετύχει και τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Η άνοδος των τεχνολογικών εταιριών ωθείται κυρίως από την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Intel στην οποία προχώρησε ο χρηματιστηριακός-επενδυτικός οίκος Robertson Stephens.

Ανοδικά κινείται και η κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών Texas Instruments, ύστερα από την επιβεβαίωση των προβλέψεών της για την κερδοφορία του δευτέρου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v