Διορθωτικά κινήθηκε η Wall

Με διορθωτικές τάσεις κινήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, έχοντας αιχμή της υποχώρησης τις μετοχές της Cisco της General Electric και της Wal Mart. Προσωρινή ανησυχία προκάλεσε η είδηση για 20 επιστολές με άνθρακα στα γραφεία της FED.

Πτωτικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, μία ημέρα μετά την εντυπωσιακή άνοδο και καθώς οι αναλυτές κάνουν λόγο για ”διόρθωση”.

Υποχώρηση κατέγραψαν κυρίως οι μετοχές που συγκέντρωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον στη συνεδρίαση της Τετάρτης, όπως αυτή της Cisco, της General Electric και της Wal Mart, η οποία ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 3,3% τον Απρίλιο – μόλις το ½ της αύξησης που είχε καταγραφεί το προηγούμενο έτος.



Η ανακοίνωση της ανακάλυψης στα γραφεία της FED 20 επιστολών, οι οποίες αποδείχτηκαν θετικές στο τεστ για άνθρακα ανησύχησε τις αγορές, που επανήλθαν στις προ της είδησης διαθέσεις μετά τη δήλωση αρμοδίου για την ασφάλεια στελέχους της κυβέρνησης ότι ”πολύ συχνά τα τεστ διαπίστωσης της ύπαρξης άνθρακα είναι αναξιόπιστα”.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδομάτων ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 4 Μαΐου κινήθηκε πτωτικά μέχρι τις 411.000, έναντι 422.000 την προηγούμενη και ενώ οι αναλυτές περίμεναν 407.000.

Εξάλλου, οι τιμές των εισαγομένων στις ΗΠΑ προϊόντων αυξήθηκαν για τον Απρίλιο κατά 1,4% (από +1,2% το Μάρτιο), ενώ αυτές των εξαγομένων διαμορφώθηκαν για τον ίδιο μήνα στο +0,4%, έναντι +0,3% το Μάρτιο.

Στις 10.037 μονάδες και το -1,03% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow, ενώ ποσοστιαίες απώλειες της τάξης του 2,70% κατέγραψε ο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 1.650 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v