Wall: Ζητείται... ισορροπία μετά το ράλι

Σε ”κόκκινο” έδαφος οδηγεί τους βασικούς δείκτες της Wall η υποχώρηση των μετοχών των εταιριών IBM, Wal Mart και Cisco. ”Διόρθωση” χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τη σημερινή πορεία της αγοράς, ενώ ανησυχία προκάλεσε νωρίτερα η είδηση για ανακάλυψη 20 επιστολών με άνθρακα στα γραφεία της FED.

Αποστάσεις από τα χαμηλά της ημέρας πήραν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, όπου βρέθηκαν όταν ανακοινώθηκε, ότι 20 φάκελοι αλληλογραφίας εμποτισμένοι σε άνθρακα βρέθηκαν στα γραφεία της Fed.

Αργότερα, η δήλωση αρμοδίου για την ασφάλεια στελέχους της κυβέρνησης ότι ”πολύ συχνά τα τεστ διαπίστωσης της ύπαρξης άνθρακα είναι αναξιόπιστα” επανέφερε την αγορά στις τάσεις που ακολουθούσε από το άνοιγμά της.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Cisco, μια ημέρα μετά το +24%, ενώ πτωτικά κινούνται και οι μετοχές της IBM, αλλά και της Wal – Mart, η οποία ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 3,3% τον Απρίλιο –μόλις το ½ της αύξησης, που είχε καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδομάτων ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 4 Μαΐου κινήθηκε πτωτικά μέχρι τις 411.000, έναντι 422.000 την προηγούμενη και ενώ οι αναλυτές περίμεναν 407.000.

Εξάλλου, οι τιμές των εισαγομένων στις ΗΠΑ προϊόντων αυξήθηκαν για τον Απρίλιο κατά 1,4% (από +1,2% το Μάρτιο), ενώ αυτές των εξαγομένων διαμορφώθηκαν για τον ίδιο μήνα στο +0,4%, έναντι +0,3% το Μάρτιο.

Στο -0,59% και τις 10.089 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο Dow Jones. Πτωτικά κατά 1,62% διαμορφώνεται ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.668 μονάδων, με τους αναλυτές να εκτιμούν τη σημερινή συμπεριφορά του τεχνολογικού δείκτη ως ”διόρθωση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v