Wall: Μικτά τα πρόσημα μετά τη Fed

Δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τα κέρδη τους οι δείκτες στην αμερικανική αγορά μετά την απόφαση της Fed, με αποτέλεσμα ο Nasdaq να κλείσει με απώλειες και ο Dow Jones να περιορίσει τα κέρδη του.

Μόνο ο Dow Jones κατόρθωσε να διατηρήσει τα κέρδη του στο κλείσιμο της συνεδρίασης, με τον Nasdaq να γυρνάει πάλι πτωτικά στη συνεδρίαση της Τρίτης, μετά και την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1,75%.

Αρκετοί ήταν οι επενδυτές που εμφανίστηκαν διστακτικοί για περαιτέρω τοποθετήσεις, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων της Cisco, της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής εξοπλισμού Διαδικτύου, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

O Nasdaq δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει το αρνητικό κλίμα που ακολουθούσε στις τελευταίες συνεδριάσεις, οδηγούμενος σε οριακές απώλειες, χάνοντας όλα τα ΄κέρδη που κατέγραφε στο μέσον περίπου της συνεδρίασης.

Οι αναλυτές σχολιάζουν πως οι επενδυτές ευελπιστούν ότι η παραγωγικότητα θα δώσει την άνοδο στα κέρδη και κατά συνέπεια στις κεφαλαιακές δαπάνες, απαραίτητο στοιχείο για την ανάκαμψη.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 9836,55 μονάδες με κέρδη κατά 0,29%ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες περί το 0,30%.

Τα κέρδη της Hewlett-Packard ήταν αυτά που έδωσαν την αρχική ώθηση στο δείκτη Dow Jones, ύστερα από την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Morgan Stanley.

Εξάλλου, η αύξηση της παραγωγικότητας κατά 8,6% σε επίπεδο ρεκόρ της εικοσαετίας είναι το στοιχείο που επικέντρωσε μέρος του ενδιαφέροντος των επενδυτών, περιορίζοντας παράλληλα τις ανησυχίες της Fed για την ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v