Πάνω από τις 10.000 έμεινε ο Dow

Με θετικό πρόσημο ο ολοκλήρωσε την ημέρα ο Dow, αφού με τη βοήθεια μακροοικονομικών νέων παρέμεινε πάνω από τις 10.000 μονάδες. Πτωτικά έκλεισε ο Nasdaq, εν μέσω ανησυχιών για Sun, Microsoft και Worldcom.

Στην έλλειψη νέων –πλην των μακροοικονομικών, αποδίδουν οι αναλυτές τη σημερινή ανικανότητα του Dow να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από τις 10.000 μονάδες.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, πτωτικά κινήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 27 Απριλίου και διαμορφώθηκε στις 418.000, έχοντας υποχωρήσει κατά 10.000 από την προηγούμενη, αλλά και παραμένοντας πάνω από τις 410.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Οριακή άνοδο κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες το μήνα Μάρτιο, καθώς διαμορφώθηκαν στο +0,4% έναντι του +0,3% όπου βρέθηκαν το Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν το ποσοστό να παραμείνει αμετάβλητο.

Κλειδί για τις επόμενες συνεδριάσεις εκτιμάται ότι θα αποτελέσει η ανακοίνωση του ποσοστού της ανεργίας για το μήνα Απρίλιο, την Παρασκευή.

Με απώλειες κατά 1,95% έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης ο τεχνολογικός Nasdaq, στις 1.665 μονάδες, επηρεασμένος από την πρόσφατη παραίτηση του προέδρου της Sun, τις αντιφατικές μαρτυρίες στη δίκη της Microsoft, αλλά και την ανησυχία για τη διάδοχη κατάσταση στη διοίκηση της Worldcom.

Κέρδη της τάξης του 0,32% κατέγραψε ο Dow, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 10.091 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v