Πάνω από τις 10.000 οδήγησαν το Dow εταιρικά νέα

Πάνω από τις 10.000 μονάδες οδήγησαν το Dow οι ειδήσεις, που έμμεσα σχετίζονται με την τηλεπικοινωνιακή AT&T. Πιέσεις άσκησαν στον Nasdaq η υποβάθμιση των κερδών της Oracle από τη Lehman Bros και η αποχώρηση υψηλόβαθμου στελέχους από τη Sun.

Σε υπολογίσιμη άνοδο εξελίχθηκαν στο τέλος της συνεδρίασης οι απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα ο βιομηχανικός Dow, καθώς τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Comcast, η οποία ενδιαφέρεται να αγοράσει τα μερίδια της AT&T στην καλωδιακή τηλεόραση, έδωσαν ώθηση στο δείκτη.

Σε αρνητικό έδαφος παρέμεινε o Nasdaq μετά τις αναθεωρημένες προς τα κάτω εκτιμήσεις της Lehman Brothers για τα κέρδη γ΄ τριμήνου και 2003 της Oracle, αλλά και την αποχώρηση υψηλόβαθμου στελέχους από τη Sun Microsystems.

Εξάλλου, κάμψη μεγαλύτερη του αναμενομένου εμφάνισε ο δείκτης ISM (Institute of Supply Management) για τη μεταποιητική δραστηριότητα τον Απρίλιο, καθώς διαμορφώθηκε στο 53,9, έναντι προβλέψεων για 55 και ενώ το Μάρτιο είχε βρεθεί στο 55,6.

Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις ανακοινώθηκαν όμως και οι κατασκευαστικές δαπάνες για το μήνα Μάρτιο, αφού κυμάνθηκαν στο –0,9%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν η απόκλιση να διαμορφωθεί στο –0,1%.

Πάνω από τις 10.000, στις 10.059 μονάδες βρέθηκε ο Dow Jones έχοντας κερδίσει 1,14%. Στις 1.677 μονάδες και το -0,63% ολοκλήρωσε την ημέρα ο Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v