Σημεία στήριξης αναζητεί η Wall

Παραμένει νευρική η Wall, καθώς εναλλάσει συνεχώς πρόσημο, ενώ οι αναλυτές διατυπώνουν αμφιβολίες για το εαν διαθέτει δυνάμεις να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια να επανέλθει στα κρίσιμα ψυχολογικά επίπεδα των 10.000 και 1.700 μονάδων των Dow και Nasdaq αντίστοιχα. Θετικά τα μακροοικονομικά νέα από καταναλωτικές δαπάνες και προσωπικό εισόδημα.

Με αρνητικό πρόσημο διαμορφώνονται αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς καταγράφονται ρευστοποιήσεις, παρά τα θετικά μακροοικονομικά νέα από προσωπικό εισόδημα και καταναλωτικές δαπάνες.

Αξιοσημείωτα τα κέρδη της Boeing, η μετοχή της οποίας αναβαθμίστηκε από τον οίκο Merril Lynch σε ”ισχυρή αγορά” από ”αγορά”.

Στο -0,37% και τις 9.874 μονάδες διαμορφώνεται τώρα ο βιομηχανικός Dow, ενώ πτωτικά κατά 0,27% κινείται και ο Nasdaq, στις 1.659 μονάδες.

”Μπορεί να είδαμε τοποθετήσεις, αλλά αυτό που η αγορά ψάχνει είναι ένα βραχυπρόθεσμο σημείο στήριξης, μετά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας”, σχολιάζει αμερικανός χρηματιστής.



Οι αναλυτές της αμερικανικής αγοράς εκφράζουν τώρα την άποψη πως οι εβδομάδες των -ανάμικτων- εταιρικών αποτελεσμάτων πέρασαν και πλέον οι επενδυτές ζητούν μακροοικονομικά σινιάλα ότι η οικονομία δεν θα βαλτώσει το δεύτερο τρίμηνο του 2002.

H… επενδυτική αδημονία για μεγέθη της οικονομίας κάθε άλλο παρά χωρίς αντίκρυσμα θα είναι, αφού η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα περιέχει πληθώρα οικονομικών δεικτών. Μετά τις καταναλωτικές δαπάνες και το προσωπικό εισόδημα του Μαρτίου, που ανακοινώθηκαν σήμερα (αμφότεροι στο +0,4% από 0,6% το Φεβρουάριο), ακολουθούν την Τρίτη η καταναλωτική εμπιστοσύνη (εκτιμήσεις για 107,5 από 110,2) και ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας του Σικάγο (εκτιμήσεις για 55, από 55,7).

Για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις του δείκτη τάσεων στην παροχή υπηρεσιών (εκτιμήσεις για 55 από 55,6) και οι κατασκευαστικές δαπάνες (εκτιμήσεις για –0,1%, από 1,1%), ενώ σειρά παίρνουν την Πέμπτη οι βιομηχανικές παραγγελίες (εκτιμήσεις για 0,0%, από 0,3%) και την Παρασκευή οι αιτήσεις για παροχή επιδομάτων ανεργίας (εκτιμήσεις για 410.000, από 421.000).

Οι προβλέψεις των αναλυτών για τις αποκαλύψεις στα μεγέθη της οικονομίας των ΗΠΑ, είναι σχεδόν για όλους τους δείκτες πτωτικές, κάτι που ίσως να συντηρεί τη αόριστη φημολογία για σημαντική πτώση Dow και Nasdaq τις ημέρες του Πάσχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v