Κάτω από τις 10.000 μονάδες ο Dow

Αρνητικό κλίμα δημιουργούν στη Wall Street τα εταιρικά αποτελέσματα, που περιέχουν και τις ζημίες - ρεκόρ όλων των εποχών από την AOL. Τα χλιαρά πορίσματα της ”Μπεζ Βίβλου”, δεν καταφέρνουν να ελαφρύνουν τις διαθέσεις των επενδυτών, οδηγώντας το Dow Jones κάτω από τις 10.000 μονάδες.

Με αρνητική… φόρα ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Πέμπτης η Wall, αφού τα εταιρικά νέα περιείχαν αρνητικό ρεκόρ και τα μακροοικονομικά της ”Μπεζ Βίβλου”, δεν στάθηκαν ικανά να αντιστρέψουν το κλίμα.

Η εταιρία AOL Time Warner εμφάνισε για το α΄ τρίμηνο τις μεγαλύτερες ζημίες που κατεγράφησαν ποτέ σε τρίμηνο στην εταιρική ιστορία των ΗΠΑ. Ο αριθμός έφτασε τα 52,3 δισ. δολ. και αποδίδονται κυρίως στην προ έτους απόκτηση της Time Warner από την AOL.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tyco, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας πυροσβεστήρων, με δραστηριότητες στις οπτικές ίνες, χαρακτήρισε σήμερα ”λάθος” το εξαγγελθέν τον Ιανουάριο σχέδιο ”τεμαχισμού” της εταιρίας. Η ίδια εταιρία, εμφάνισε για το α΄ τρίμηνο του 2002 ζημίες ύψους 1,9 δισ. δολ.

Εξάλλου, η ανακοινωθείσα χθές ”Μπεζ Βίβλος” της FED, αν και περιείχε ενθαρρυντικές παρατηρήσεις για την ανάκαμψη σε όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομίας των ΗΠΑ, περιείχε επίσης επιφυλάξεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης σε ορισμένους από τους τομείς αυτούς.

Κάτω από τις 10.000, στις 9.989 μονάδες και το -0,41% άνοιξε o Dow, ενώ πτωτικά κατά 0,33% ξεκίνησε τη συνεδρίαση και ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.707 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v