Απώλειες μαμούθ 54,2 δισ. δολαρίων από την AOL

Στο ιστορικό μέγεθος των 54,2 δισ. δολαρίων ανήλθαν οι απώλειες της AOL Time Warner (μητρικής εταιρίας του CNN) για το α’ τρίμηνο, που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό απωλειών που έχει καταγραφεί ποτέ στην αμερικανική επιχειρηματική ιστορία.

Απώλειες μαμούθ 54,2 δισ. δολαρίων από την AOL
”Τρελές” απώλειες ύψους 54,2 δισ. δολαρίων κατέγραψε η AOL Time Warner (μητρική εταιρία του CNN) στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το ποσό είναι το υψηλότερο που έχει σημειωθεί ποτέ.

Ωστόσο, οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν ακόμη περισσότερο για να δουν την ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών που τους είχαν υποσχεθεί στελέχη τόσο της AOL όσο και της Time Warner, όταν συγχωνεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2002.

Η απαισιοδοξία αυτή οφείλεται στο ότι εκτός των ζημιών μαμούθ της εταιρίας, η τελευταία αναθεώρησε προς τα κάτω τους στόχους της για την κερδοφορία του έτους.

Ο Ρίτσαρντ Πάρσον, ο εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, ανακοίνωσε ότι τα EBITDA κέρδη της AOL Time Warner αναμένεται να αυξηθούν κατά 5-9% αυτό το έτος, αναθεωρώντας τις προβλέψεις που είχε κάνει τον Ιανουάριο για αύξηση κατά 8-12%.

Ο Πάρσον, ο οποίος θα γίνει και επίσημα διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας τον επόμενο μήνα, όταν θα αποχωρήσει ο Τζέρυ Λέβιν, απέδωσε την καταστροφική αυτή πτώση του πρώτου τριμήνου στη μειωμένη ζήτηση των online διαφημίσεων στο αντίστοιχο τμήμα της AOL Time Warner.

Όσον αφορά στα EBITDA κέρδη, το αντίστοιχο ποσό της AOL Time Warner σημείωσε άνοδο στα 2,05 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου της αμερικανικής εταιρίας αυξήθηκαν 4% στα 9,8 δισ. δολάρια σε σχέση με το ποσό των 9,1 δισ. της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v