Amazon και Expedia δίνουν ανάσα στο Nasdaq

Θετικό κλίμα στον τεχνολογικό τομέα δημιουργούν θετικότερα του αναμενομένου αποτελέσματα από Amazon και Expedia. Πιέσεις, παρά το θετικό ξεκίνημα, αναμένεται να ασκηθούν στον Dow από την απρόσμενη πτώση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών το Μάρτιο.

Υψηλότερα οδηγούν τον τεχνολογικό δείκτη αποτελέσματα από εταιρίες του διαδικτύου, όπως η Amazon και η Expedia, ενώ με οριακά κέρδη εκίνησε ο Dow, που βρίσκει εμπόδια από την απρόσμενη μείωση των παραγγελιών στα διαρκή αγαθά το Μάρτιο.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν για τους αναλυτές τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Amazon, η οποία εκτός του ότι εμφάνισε σημαντικά μικρότερες από τις αναμενόμενες απώλειες, εξήγγειλε υψηλότερα των προσδοκιών έσοδα για το β΄ τρίμηνο και ολόκληρο το 2002.

Σημαντικά καλύτερα ήταν τα αποτελέσματα και από μια άλλη διαδικτυακή εταιρία, την Expedia, η οποία ανακοίνωσε κέρδη της τάξης των 46 σεντς ανά μετοχή ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 26 σεντς.

Εξάλλου, στο μακροοικονομικό επίπεδο, οι παραγγελίες στα διαρκή αγαθά κατέγραψαν απρόσμενη πτώση κατά 0,6% για το Μάρτιο (+2,7% το Φεβρουάριο), ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση κατά 0,5%.

Στο +0,16% και τις 10.165 μονάδες άνοιξε ο βιομηχανικός δείκτης, ενώ ανοδικά κατά 0,42% ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο Nasdaq, στις 1.737 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v