Wall: Μικτές τάσεις από εταιρικά νέα και... FBI

Με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street, τόσο εν μέσω ανησυχίας για τις ανακοινώσεις του FBI, περί ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης σε οικονομικής σημασίας στόχους, όσο και λόγω αντικρουόμενων εταιρικών ειδήσεων.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής. Επιλεκτικές τοποθετήσεις σε blue chips έδωσαν ώθηση στο Dow Jones, ενώ τηλεπικοινωνιακές μετοχές και μετοχές εταιριών internet πίεσαν το δείκτη Nasdaq.

Την αμερικανική αγορά τάραξαν ανακοινώσεις του FBI για πληροφορίες σχετικά με πιθανές μελλοντικές επιθέσεις τρομοκρατών σε ”κόμβους της οικονομίας των ΗΠΑ, όπως οι τράπεζες”.

Η αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Microsoft -από ”ουδέτερη” σε ”αγορά”- στην οποία προχώρησε η Merrill Lynch και παραγγελία ύψους 4,5 δισ. δολ. που ανέλαβε η Boeing από την Ν. Κορέα, θεωρούνται οι βασικότερες αιτίες για τα κέρδη του Dow, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση συνέβαλε και η αναβάθμιση της μετοχής της Walt Disney από την Goldman Sachs.

Χαμηλότερα κατά 0,32%, στο επίπεδο των 1.736 μονάδων, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση ο Nasdaq ως συνέπεια των δυσάρεστων εταιρικών νέων από Nortel και Qwest. Ανοδικά κατά 0,51% έκλεισε ο βιομηχανικός δείκτης, στις 10.257 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v