Nokia και IBM διχάζουν τη Wall

Νευρικό κλίμα δημιούργησαν στους βασικούς δείκτες της Wall Street τα -αντικρουόμενα- αποτελέσματα της Nokia και της IBM για το α΄ τρίμηνο του 2002. Το τοπίο συμπληρώνουν δυσάρεστες ειδήσεις από τον τομέα απασχόλησης.

Με αντίθετα πρόσημα ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω αντικρουόμενων νέων από Nokia και IBM, αλλά και λόγω της αύξησης του αριθμού των αιτήσεων για παραοχή επιδόματος ανεργίας.

Η IBM χαροποίησε την αγορά, αφού αν και ανακοίνωσε χαμηλότερα κέρδη για το α’ τρίμηνο του 2002, ακολούθησε τις προβλέψεις των αναλυτών. Αντίθετα, η Nokia κοινοποίησε ότι για το ίδιο χρονικό διάστημα θα εμφανίσει πτώση κερδών μικρότερη του αναμενομένου, αλλά οι πωλήσεις της σε επίπεδο έτους θα είναι χαμηλότερες.

Εξάλλου, οι ειδήσεις από την αγορά εργασίας είναι δυσάρεστες, αφού, όπως ανακοίνωσε του υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις για παροχή επιδομάτων ανεργίας κατά την εβδομάδα που τελείωσε στις 13 Απριλίου, εκτός του ότι αυξήθηκαν (445.000 από 444.000 την προηγούμενη), παρέμειναν πάνω από τις 400.000.

Στο +0,26% άνοιξε ο βιομηχανικός Dow, στο επίπεδο των 10.248 μονάδων, ενώ μετ’ά το πτωτικό ξεκίνημα, οριακή άνοδο κατά 0,03% εμφανίζει τώρα ο Nasdaq, στις 1.811 μονάδες, επιδεικνύοντας νευρική διάθεση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v