Wall Street: Με απώλειες έκλεισαν Nasdaq και Dow

Συνεδρίαση για γερά νεύρα ήταν αυτή της Δευτέρας στη Wall Street, με τον Nasdaq κυρίως να διαγράφει ”τρελή” πορεία μεταξύ του θετικού και του αρνητικού προσήμου και τον Dow Jones να δέχεται ισχυρές πιέσεις.

Υπερίσχυσαν τελικά οι πιέσεις που δημιούργησαν τόσο η General Electric όσο και η Citigroup στον Dow Jones οδηγώντας τον σε απώλειες, ενώ καιο Nasdaq δεν κατόρθωσε να κρατηθεί σε θετικό επίπεδο.

Η μετοχή της General Electric κατέγραψε εκ νέου απώλειες, ύστερα από την ανακοίνωση χαμηλών πωλήσεων τριμήνου την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και το κυριακάτικο δημοσίευμα που φέρει τον διαχειριστή κεφαλαίων, Ρόμπερτ Όλστεν να προειδοποιεί για περαιτέρω απώλειες της μετοχής της εταιρίας.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση κατά 0,95% ενώ ο Nasdaq σημείωσε οριακές απώλειες περί το 0,14%.

Αρνητική ήταν και η επίδραση της Citigroup στην αμερικανική αγορά, η οποία ανακοίνωσε βελτιωμένη κερδοφορία τριμήνου, η οποία ωστόσο δεν κατόρθωσε να πετύχει τις εκτιμήσεις.

Αντίθετα, το θετικό κλίμα στην τεχνολογική αγορά κυρίως, προσπάθησε να ενισχύσει η Corning, με την ανακοίνωσή της για συρρίκνωση των απωλειών του τριμήνου.

Εξάλλου, κυβερνητική ανακοίνωση ανέφερε ότι τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων σημείωσαν πτώση για 13ο συνεχόμενο τρίμηνο το Φεβρουάριο, δίνοντας μια χαρακτηριστική ένδειξη σχετικά με το ότι η ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως θα ακολουθήσει πιο βραδύ ρυθμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v