Εταιρικές ζημίες και άνεργοι πιέζουν τη Wall

Οι ζημίες που εμφάνισε στα αποτελέσματα α΄ τριμήνου η Yahoo! και οι απώλειες κερδών της General Electric, σε συνδυασμό με τα δυσμενέστερα του αναμενομένου νέα από την αγορά εργασίας, διευρύνουν τις απώλειες σε Dow και Nasdaq.

Με αρνητικό πρόσημο εξακολουθούν να κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου από General Electric και Yahoo!, αλλά και μετά από τα χειρότερα του αναμενομένου νέα από την αγορά εργασίας.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας κινήθηκαν μεν πτωτικά την εβδομάδα που τελείωσε στις 6 Απριλίου (438.000 από 493.000 την προηγούμενη), παρέμειναν όμως πάνω από τις 400.000, γεγονός που ανησύχησε τους επενδυτές.

Σε εταιρικό επίπεδο η εταιρία Yahoo! ανακοίνωσε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002 ζημίες της τάξης των 56,3 εκατ. δολ., ενώ η μεγαλύτερη -σε χρηματιστηριακή αξία- εταιρία του πλανήτη, η General Electric, ανακοίνωσε για το ίδιο χρονικό διάστημα, απώλειες κερδών 700 εκατ. δολ. και μικρότερη αύξηση στις πωλήσεις, έναντι αυτής που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στις 10.259 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο βιομηχανικός Dow, στο -1,18%, ενώ απώλειες κατά 1,52% σημειώνει ο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.740 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v