Σημαντικές πιέσεις στο Nasdaq, λόγω Cisco

Tα νέα από τη Cisco, που προστέθηκαν στις δυσμενείς ανακοινώσεις της Nortel και της Verizon, οδηγούν το δείκτη Nasdaq σε σημαντική πτώση. Οριακά κέρδη για Dow, που ενισχύθηκε από την αναβάθμιση της μετοχής της Kodak.

Σε ξεκάθαρα αρνητική έχει τροποποιηθεί η εικόνα της Wall Street, μετά το μέσον της συνεδρίασης. Τα δυσμενή τεχνολογικά εταιρικά νέα για τα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου, υπερσκέλισαν τα θετικά και ο Nasdaq οδηγείται σε σημαντική πτώση.

Η ανακοίνωση της Compaq για καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου δεν μπόρεσε να καθησυχάσει τους επενδυτές, αφού στα χθεσινά… άσχημα νέα για την IBM, προστέθηκαν σήμερα αυτά από τη Nortel, τη Verizon, αλλά και τη Cisco, της οποίας τα μεγέθη, για τα δύο απόμενα έτη, αναπροσδιορίστηκαν προς τα κάτω από την RBC Capital Markets.

Η αναβάθμιση της μετοχής της Eastman Kodak, από ”neutral”, σε ”outperform” (”επίδοση ανώτερη από αυτή της αγοράς”), στην οποία προέβη η SSSB, απέτρεψε το Dow, από το να παρουσιάζει παρόμοια εικόνα με αυτή του τεχνολογικού δείκτη. Στις 10.256 μονάδες κινείται τώρα ο βιομηχανικός δείκτης, κινούμενος ανοδικά κατά 0,07%.

Πτώση κατά 1,38% καταγράφει αυτή την ώρα ο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 1.761 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v