Μικτές οι τάσεις στο κλείσιμο της Wall

Με μικτές διαθέσεις έκλεισαν οι αγορές της Νέας Υόρκης. Η ανακοίνωση της 3M περί μεγαλύτερων του αναμενομένου κερδών, αλλά και εκτίμηση ότι η άνοδος της ανεργίας απομακρύνει την αύξηση επιτοκίων, οδήγησαν το Dow σε κέρδη. Πτωτικά ο Nasdaq, λόγω πιέσεων σε βιοτεχνολογία και εταιρίες δικτύου.

Μικτές ήταν οι τάσεις που επικράτησαν στη Wall Street, κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Θετικά εταιρικά νέα, αλλά και ανάμικτες μακροοικονομικές ειδήσεις οδήγησαν το Dow Jones σε κέρδη.

Ώθηση έδωσαν στην αγορά οι ανακοινώσεις της εταιρίας 3M, ότι τα κέρδη της για το τρέχον τρίμηνο θα ξεπεράσουν τις αντίστοιχες εξαγγελίες της, αλλά και τις προσδοκίες της αγοράς.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, τα νέα από την αγορά εργασίας ήταν ανάμικτα. Μπορεί ο δείκτης της ανεργίας για το μήνα Μάρτιο να κινήθηκε ανοδικά, ως το 5,7% (από 5,5% το Φεβρουάριο), αλλά οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 58.000, έναντι συρρίκνωσης κατά 2.000, που εμφάνισαν τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτές της αγοράς, σχολίασαν ότι η αύξηση της ανεργίας άσκησε θετική επίδραση στη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι απομακρύνεται η άνοδος των επιτοκίων, που ο Α.Γκρίσπαν προανήγγειλε για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.



Στο +0,36% ολοκλήρωσε την εβδομάδα ο Dow Jones, στο επίπεδο των 10.271 μονάδων, ενώ πτωτικά κατά 1,10% έκλεισε ο Nasdaq, στις 1.770 μονάδες, παρασυρμένος από τις πιέσεις στους κλάδους της διαδικτύωσης και της βιοτεχνολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v