Intel, Home Depot και… Πάουελ ανέβασαν τη Wall

Ανοδο χάρισαν στη Wall Street οι δηλώσεις Μπους περί αποστολής του Κ. Πάουελ στη Μ. Ανατολή, ως ένδειξη ότι η κρίση έχει ορατό τέλος, αλλά και η αναβάθμιση στις μετοχές της Intel και της Home Depot.

Ανοδικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφού η δήλωση Μπους περί αποστολής του υπουργού Εξωτερικών Κ. Πάουελ στην περιοχή έγινε δεκτή ως πρώτο βήμα για την εξομάλυνση της κατάστασης.



Ωθηση προσέφερε στις αγορές η αναβάθμιση των μετοχών της Intel και της Home Depot. Η Merrill Lynch αναβάθμισε σε ”ισχυρή αγορά” τη μετοχή της Home Depot, ενώ η Prudential Securities αναβάθμισε σε ”αγορά” τη μετοχή της Intel.



Αναφορικά με τις μακροοικονομικές εξελίξεις εξάλλου, σημαντικά αυξημένες ανακοινώθηκαν οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που πέρασε. Ειδικότερα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αιτήσεις ανεργίας για πρώτη φορά, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Μαρτίου, αυξήθηκε κατά 64.000 και έφτασε τις 460.000.

Στις 10.235 μονάδες έκλεισε ο Dow, έχοντας καταγράψει ποσοστιαία κέρδη της τάξης του 0,36%, ενώ με άνοδο 0,30% έκλεισε και ο τεχνολογικός Nasdaq, στο επίπεδο των 1.789 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v