Τεχνολογία και υπηρεσίες πιέζουν τη Wall

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι δείκτες στη Wall Street λόγω της πτώσης του δείκτη παροχής υπηρεσιών στο 57,3 τον Μάρτιο από 58,7 το Φεβρουάριο, αλλά και των δυσμενών νέων από τις τεχνολογικές εταιρίες.

Συνεχίζεται το πτωτικό κλίμα στη Wall Street, με τους δείκτες να χάνουν τα αρχικά τους κέρδη, ύστερα από την ανακοίνωση της πτώσης του δείκτη παροχής υπηρεσιών, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Καταλυτική ήταν η επίδραση της ανακοίνωσης του δείκτη μη μεταποιητικής δραστηριότητας (παροχής υπηρεσιών), ο οποίος μειώθηκε στο 57,3 τον Μάρτιο από το 58,7 του Φεβρουαρίου. Αναλυτές σχολιάζουν ότι ύστερα από τις τελευταίες ενδείξεις, οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed θα ξεκινήσει την αύξηση των επιτοκίων πιο γρήγορα από ότι υπολογιζόταν.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,7%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση κατά 1,17%.

Εξάλλου, στη Μέση Ανατολή οι μάχες συνεχίζονται, με την Αίγυπτο να δηλώνει ότι διακόπτει τις διακυβερνητικές σχέσεις με το Ισραήλ, διατηρώντας τις διπλωματικές.

Το αρνητικό κλίμα προσπαθεί να ανατρέψει η DuPont, ο κορυφαίος όμιλος χημικών παγκοσμίως, ανακοινώνοντας ότι τα κέρδη του τριμήνου αναμένεται να υπερβούν τις εκτιμήσεις.

Αντίθετα, έντονες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τεχνολογικές μετοχές, με την WorldCom να σημειώνει απώλειες, ύστερα από την ανακοίνωση περικοπής 10% του εργατικού της δυναμικού.

Επιπλέον, πτωτική πορεία ακολουθούν για δεύτερη ημέρα οι τίτλοι τόσο της PeopleSoft όσο και της IBM. Μεγάλες απώλειες σημειώνει και η μετοχή της Adelphia Communications, επιβεβαιώνοντας ότι η SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ), διενεργεί έρευνες σε κάποιες από τις συμφωνίες της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v