Ευμενείς εκθέσεις ωθούν τη Wall (update)

Ανοδικά συνεχίζει η Wall μετά το πτωτικό άνοιγμα λόγω θετικών εκθέσεων για την Intel και την Home Dupot. Στο προσκήνιο, ωστόσο, παραμένουν οι ραγδαίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, τα δυσμενή εταιρικά νέα, αλλά και η αναπάντεχη αύξηση του αριθμού των ανέργων.

Θετικές εκθέσεις για τις εταιρίες Intel και την Home Dupot οδήγησαν σε αντιστροφή του κλίματος στη Wall Street, η οποία ξεκίνησε αρνητικά επηρεασμένη από τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, από τα δυσμενή εταιρικά νέα, αλλά και από την αναπάντεχη αύξηση του αριθμού των ανέργων.

Σημαντικά αυξημένες ανακοινώθηκαν οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που πέρασε. Ειδικότερα, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αιτήσεις ανεργίας για πρώτη φορά, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Μαρτίου, αυξήθηκε κατά 64.000 και έφτασε τις 460.000, ενώ, όπως επισήμανε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από το μήνα Δεκέμβριο.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται τώρα ανοδικά κατά 0,27% και διαμορφώνεται στις 10.225 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται επίσης ανοδικά κατά 0,54% και διαμορφώνεται στις 1.793 μονάδες.

Στην αρχική πτωτική κίνηση του Nasdaq συνέβαλε σημαντικά η μετοχή της WorldCom, η οποία ανακοίνωσε τη μείωση του προσωπικού της κατά 4%.

Στον σημερινό κατάλογο των αρνητικών εταιρικών ανακοινώσεων συμπεριλαμβάνεται η Bristol Mayers Squibb, η μετοχή της οποίας καταγράφει απώλειες περίπου 7 δολαρίων, η οποία προειδοποίησε ότι τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2002 θα είναι εκτός στόχου.

Στο ίδιο ύφος ήταν και η ανακοίνωση της Dell Computer, η οποία προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου θα είναι κατώτερα των προβλεπομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v