Wall: Αρνητική και άλλη μια συνεδρίαση

Ούτε οι αισιόδοξες προβλέψεις του οικονομικού διευθυντή του Λευκού Οίκου, Λώρενς Λίντσεϊ για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας κατόρθωσαν να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα στη Wall Street, με τους δείκτες να υποχωρούν για άλλη μια συνεδρίαση.

Νέες υψηλές απώλειες κατέγραψε η αμερικανική αγορά, με τις τεχνολογικές μετοχές να οδηγούν την πτώση των δεικτών, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις του Λευκού Οίκου για την αμερικανική οικονομία.

Ο Λίντσεϊ με δηλώσεις του προέβλεψε ότι η αμερικανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί πάνω από το 3% αυτό το έτος. Η πρόβλεψη αυτή είναι αρκετά υψηλότερη από την προηγούμενη του Λευκού Οίκου, που έκανε λόγο για ανάπτυξη της τάξης του 0,7%.

Ωστόσο, το αρνητικό κλίμα επιβάρυνε και η ανακοίνωση του δείκτη μη μεταποιητικής δραστηριότητας (παροχής υπηρεσιών), ο οποίος μειώθηκε στο 57,3 τον Μάρτιο από το 58,7 του Φεβρουαρίου. Αναλυτές σχολιάζουν ότι ύστερα από τις τελευταίες ενδείξεις, οι επενδυτές εκτιμούν ότι η Fed θα ξεκινήσει την αύξηση των επιτοκίων πιο γρήγορα από ότι υπολογιζόταν.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες της τάξης του 1,12%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 1,11%.

Εξάλλου, στη Μέση Ανατολή οι μάχες συνεχίζονται, με την Αίγυπτο να δηλώνει ότι διακόπτει τις διακυβερνητικές σχέσεις με το Ισραήλ, διατηρώντας τις διπλωματικές.

Το αρνητικό κλίμα προσπάθησε να ανατρέψει η DuPont, ο κορυφαίος όμιλος χημικών παγκοσμίως, ανακοινώνοντας ότι τα κέρδη του τριμήνου αναμένεται να υπερβούν τις εκτιμήσεις.

Αντίθετα, έντονες πτωτικές τάσεις κατέγραψαν οι τεχνολογικές μετοχές, με την WorldCom να σημειώνει απώλειες, ύστερα από την ανακοίνωση περικοπής 10% του εργατικού της δυναμικού.

Επιπλέον, πτωτική πορεία ακολούθησαν για δεύτερη ημέρα οι τίτλοι τόσο της PeopleSoft όσο και της IBM. Μεγάλες απώλειες σημείωσε και η μετοχή της Adelphia Communications, επιβεβαιώνοντας ότι ο SEC( Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ), διενεργεί έρευνες σε κάποιες από τις συμφωνίες της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v