Η αύξηση της ανεργίας... ανεβάζει τη Wall!

Θετικά ξεκίνησε η Wall, καθώς η άνοδος της ανεργίας (5,7% το Μάρτιο), απομακρύνει την αύξηση των επιτοκίων από τη FED. Θετική επίδραση ασκούν στη συνεδρίαση και οι αμερικανικές πρωτοβουλίες στο μεσανατολικό.

Με άνοδο ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Οι αμερικανικές πρωτοβουλίες στην επίλυση της μεσανατολικής κρίσης και τα ανάμικτα νέα από τον εργασιακό κλάδο, οδηγούν τους επενδυτές σε τοποθετήσεις.

Αυξημένος εμφανίστηκε ο δείκτης ανεργίας στις ΗΠΑ για το μήνα Μάρτιο. Ο δείκτης ανέβηκε στο 5,7%, έναντι του 5,5% που βρέθηκε το Φεβρουάριο. Ωστόσο οι αναλυτές της Wall χαρακτήρισαν ”ανάμικτα” τα νέα, αφού αφενός ανέμεναν άνοδο του δείκτη, αφετέρου είδαν τα νέα μισθολόγια να αυξάνονται κατά 58.000, έναντι μείωσης κατά 2.000 που κατέγραψαν το Φεβρουάριο.

Οπως σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς, ”η άνοδος του δείκτη της ανεργίας εκλαμβάνεται ως θετικό νέο, αφού απομακρύνει την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από τη FED”.



Στο +0,85% κινείται τώρα ο Dow, στο επίπεδο των 10.322 μονάδων, ενώ ανοδικά διαμορφώνεται και ο Nasdaq, ο οποίος καταγράφει ποσοστιαία κέρδη κατά 0,66%, στις 1.801 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v