Ταλαντεύεται... η Wall

Τα αρχικά τους χάνουν στο μέσο της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες στη Wall, καθώς οι επενδυτές ταλαντεύονται μεταξύ των θετικών εξαγγελιών της 3M για τα κέρδη και την αύξηση της ανεργίας το Μάρτιο, που απομακρύνει την αύξηση των επιτοκίων.

Αντίθετες κατευθύνσεις ακολουθούν στο μέσον περίπου της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες της Wall Street. O Dow εμφανίζεται ενισχυμένος από τις ανακοινώσεις της εταιρίας 3M, ότι τα κέρδη της για το τρέχον τρίμηνο θα ξεπεράσουν τις εξαγγελίες της και τις προσδοκίες της αγοράς. Αναλυτές ωστόσο, χαρακτηρίζουν ”εύθραυστα” τα κέρδη του βιομηχανικού δείκτη.

Εξάλλου, σε μακροοικονομικό επίπεδο τα νέα από την αγορά εργασίας ήταν ανάμικτα. Μπορεί ο δείκτης της ανεργίας για το μήνα Μάρτιο να κινήθηκε ανοδικά, ως το 5,7% (από 5,5% το Φεβρουάριο), αλλά οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 58.000, έναντι συρρίκνωσης κατά 2.000, που εμφάνισαν τον προηγούμενο μήνα.

Επιπρόσθετα, αναλυτές εκτιμούν ότι η αύξηση της ανεργίας επιδρά θετικά στη συνεδρίαση, καθώς απομακρύνει την αύξηση επιτοκίων, που ο Α. Γκρίνσπαν έχει προαναγγείλει.

Με άνοδο κατά 0,04% διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, στο επίπεδο των 10.238 μονάδων, ενώ πτωτικά κατά 0,91% κινείται ο Nasdaq, στις 1.773 μονάδες, εν μέσω πιέσεων στις μετοχές των εταιριών διαδικτύου και βιοτεχνολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v