IBM και ιρακινό εμπάργκο πιέζουν τη Wall

Οι ανακοινώσεις της IBM για χαμηλότερα έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002, αλλά και η απόφαση του Ιράκ να ”παγώσει” τις εξαγωγές πετρελαίου για 30 ημέρες προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές της Wall.

Με υπολογίσιμες απώλειες ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Δευτέρας η Wall Street, εν μέσω απογοητευτικών ανακοινώσεων από την IBM, αλλά και ανησυχίας για τις εξελίξεις που σχετίζονται με τη Μέση Ανατολή.

Η ΙΒΜ, ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της του πρώτου τριμήνου θα είναι σημαντικά χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς. Η ανακοίνωση του κολοσσού της ηλεκτρονικής, έκανε λόγο για έσοδα που φτάνουν τα 18,4-18,6 δισ. δολ. διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για 21 δισ. δολ.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Ιράκ, Σ. Χουσεϊν, ανακοίνωσε ότι το Ιράκ, ως ένδειξη υποστήριξης προς τον παλαιστινιακό λαό, θα ”παγώσει” τις εξαγωγές πετρελαίου για 30 ημέρες. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει νέο κύκλο ανατιμήσεων στις τιμές του πετρελαίου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον πληθωρισμό στην παγκόσμια οικονομική κοινότητα.

Στο -0,85% άνοιξε ο Dow κινούμενος στο επίπεδο των 10.185 μονάδων, ενώ πτωτικά ξεκίνησε και ο Nasdaq, στις 1.738 μονάδες, υποχωρώντας κατά 1,78%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v