Αντίθετα τα πρόσημα στη Wall Street

Καθοδικά έκλεισε τη συνεδρίαση της δευτέρας ο Dow Jones, εν μέσω ανησυχίας για το εμπάργκο πετρελαίου που επέβαλλε το Ιράκ. Ο τεχνολογικός Νasdaq αντίθετα, κινήθηκε ανοδικά λόγω των θετικών προσδοκιών που εξέφρασαν οι εταιρίες Dell και 3M για τα κέρδη τους.

Αντίθετα κινήθηκαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

Τις ανακοινώσεις της IBM, περί μειωμένων εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002, διαδέχτηκαν θετικές εξαγγελίες αναφορικά με το ίδιο θέμα από τις εταιρίες Dell και 3M.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους,που ήλθε λίγο πριν το μέσον της συνεδρίασης, οι διοικήσεις της Dell και της 3M, ενημέρωσαν την αγορά, ότι τα δικά τους αποτελέσματα τριμήνου θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες των αναλυτών, ενδέχεται μάλιστα να τις ξεπεράσουν.

Πιέσεις δέχθηκε ο βιομηχανικός Dow, απορροφώντας το κλίμα επενδυτικής ανησυχίας από τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και από την απόφαση του Ιρακινού προέδρου να προχωρήσει σε ”πάγωμα” των εξαγωγών πετρελαίου για 30 ημέρες.

Στο 0,89% και τις 1785 μονάδες βρέθηκε ο τεχνολογικός Nasdaq, ενώ με πτώση κατά 0,22% κινήθηκε ο Dow Jones, στο επίπεδο των 10.249 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v