Μειωμένα τα έσοδα της ΙΒΜ στο α΄ τρίμηνο του 2002

Μειωμένα έσοδα που θα ανέρχονται σε 18,4–18,6 δισ. δολάρια, έναντι 21 δισ. δολ. που περίμεναν οι αναλυτές, ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2002 η IBM. Οι ίδιοι αναλυτές κάνουν λόγο για δεδομένη επέκταση της τεχνολογικής κρίσης και στο α΄ μισό του 2002.

Μειωμένα τα έσοδα της ΙΒΜ στο α΄ τρίμηνο του 2002
”Όποιες πιθανότητες υπήρχαν να μην έχει επεκταθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2002 η κρίση στον τεχνολογικό τομέα, διαλύθηκαν σήμερα”, σχολιάζουν αναλυτές στη Wall Street. Ο λόγος για τις ανακοινώσεις της IBM, η οποία διέψευσε τις προσδοκίες για τα κέρδη της του τρέχοντος τριμήνου.

Η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής και συντήρησης hardware απογοήτευσε την αγορά, αφού αναμένει κέρδη της τάξης των 66-70 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 85 σεντς ανά μετοχή, που περίμεναν οι αναλυτές.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της για το ίδιο χρονικό διάστημα (πρώτο τρίμηνο) θα κυμανθούν στα 18,4-18,6 δισ. δολάρια, έναντι των 21 δισ. δολαρίων, όπου ήταν το ύψος των εκτιμήσεων.

Ο John Joyce, υψηλόβαθμο στέλεχος της IBM έκανε λόγο για δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ”πάντα το πρώτο τρίμηνο ενός έτους είναι το δυσκολότερο για τις τεχνολογικές εταιρίες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v