Με σημαντικά κέρδη έκλεισε o Dow

Οι θετικές ανακοινώσεις από πέντε εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η Sears, για τα κέρδη τους του τριμήνου ενίσχυσαν το δείκτη Dow Jones. Ανοδικά έκλεισε και ο Nasdaq, καθώς εξασθένησαν οι ανησυχίες που προκάλεσαν τα νέα από Oracle και Worldcom.

Ανοδικά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης ο δείκτης Dow Jones στη Wall Street, ενισχυμένος από την ανακοίνωση πέντε εταιριών, μεταξύ των οποίων και τα πολυκαταστήματα Sears, για καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα τριμήνου.

Ανανεωμένες καταγράφηκαν οι επενδυτικές ελπίδες για ειρήνευση στη Μ. Ανατολή, κάτι που, κατά τη γνώμη των αναλυτών, επέδρασε θετικά στη συνεδρίαση.

Εξάλλου, τα νέα από τις εταιρίες Oracle και Worldcom που προκάλεσαν νωρίτερα νευρικότητα στο Nasdaq, εξάντλησαν την αρνητική τους επιρροή μετά το μέσον της συνεδρίασης, όπως και οι προειδοποιήσεις από άλλες εταιρίες του κλάδου, που οδήγησαν στην σημαντική πτώση της Τρίτης.

Η WorldCom προειδοποίησε ότι με δυσκολία θα ”πιάσει” τις προβλέψεις της για το τρέχον τρίμηνο ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Oracle, εξέφρασε τη δυσπιστία του για τη γενικότερη ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου.

Στις 10.381 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,70%, με αιχμή της ανόδου μετοχές, όπως αυτές της Procter & Gamble, της Honeywell and της Caterpillar. Ανοδικά κατά 1,41% διαμορφώθηκε και ο Nasdaq, στις 1.767 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v