Wall Street: Χαμόγελα μετά την ”τραμπάλα”

Τρελό χορό είχαν στήσει οι δείκτες στη Wall Street χωρίς να κατορθώσουν μέχρι το τέλος της συνεδρίασης να ακολουθήσουν μια σταθερή πορεία. Ιδιαίτερα ο Dow Jones ήταν αυτός που ”έπαιζε” και με τα δύο πρόσημα, αλλά και με τα νεύρα των επενδυτών!

Οι έντονες διακυμάνσεις και οι συνεχείς εναλλαγές των προσήμων ήταν το χαρακτηριστικό που κυριάρχησε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης στη Wall Street, καθώς οι δείκτες δεν κατόρθωσαν να ακολουθήσουν μια σταθερή κατεύθυνση.

Ο τεχνολογικός τομέας σαφέστατα τα πήγε πολύ καλύτερα από ότι τα blue chips, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να δώσουν μια ανάσα στους τίτλους του κλάδου, ύστερα από τις απώλειες των προηγουμένων ημερών.

Ο Dow Jones έκλεισε τελικά με άνοδο 0,14%,ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη ύψους 1,80%.

Σημαντική ήταν και η συμβολή της ΙΒΜ, καθώς διασκεδάστηκαν οι ανησυχίες σχετικά με πιθανά προβλήματα στα λογιστικά της βιβλία, οδηγώντας σε άνοδο τόσο τη μετοχή της όσο και τους υπόλοιπους αντιπροσώπους του κλάδου.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στον πετρελαϊκό κλάδο, ύστερα από τη νέα υποχώρηση των τιμών του μαύρου χρυσού, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Εντυπωσιακό ήταν και το ντεμπούτο της JetBlue Airways Corp, οι μετοχές της οποίας εκτινάχθηκαν κατά 55%, καθώς το χαμηλό κόστος και τα αυξανόμενα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας προσέλκυσαν ισχυρή ζήτηση από τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v