Νευρικές τάσεις στη Wall

Η υποχώρηση του πετρελαίου, οι συνομιλίες Πάουελ στο Ισραήλ, το τέλος των ερευνών γύρω από τις λογιστικές καταστάσεις της IBM, αλλά και αύξηση στις λιανικές πωλήσεις και στις τιμές παραγωγού δημιουργούν θετικό κλίμα στη Wall, μετά τη χθεσινή σημαντική πτώση. Απομένει να αποτυπωθεί και στους δείκτες, που κινούνται νευρικά.

Σε ευνοϊκό κλίμα ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά την σημαντική πτώση που κατέγραψαν την Πέμπτη.

Η έναρξη των συνομιλιών Πάουελ στη Μ. Ανατολή, το τέλος της κρατικής έρευνας για πιθανές λογιστικές ατασθαλείες της IBM, αλλά και το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα τόνωσαν το επενδυτικό αίσθημα, όπως χαρακτηριστικά λένε οι αναλυτές.

Η επιβολή πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα πιέζει την τιμή του μαύρου χρυσού, η οποία υποχωρεί κάτω από τα 25 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς απομακρύνεται ο κίνδυνος διακοπής λειτουργίας της μεγαλύτερης μονάδας εξόρυξης πετρελαίου της πετρελαιοπαραγωγού χώρας.

Τη συνεδρίαση άλλωστε αναμένεται να επηρεάσουν οι λιανικές πωλήσεις και ο δείκτης τιμών καταναλωτή (PPI), ο οποίος ανακοινώθηκε για το μήνα Μάρτιο στο +1% έναντι προβλέψεων για άνοδο κατά 0,7% και έχοντας το Φεβρουάριο αυξηθεί κατά 0,2%. Αυξημένες κατά 0,2% ανακοινώθηκαν και οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον ίδιο μήνα, έναντι προβλέψεων για αύξηση στο 0,4%.

Νευρικά ξεκίνησε ο Dow Jones, στο επίπεδο των 10.179 μονάδων, ενώ ανοδικά κατά 0,43% κινείται ο Nasdaq, στις 1.732 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v