Με εκτεταμένες απώλειες έκλεισε η Wall

Τις απώλειες που κατέγραφε σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, διεύρυνε λίγο πριν το κλείσιμο η Wall Street. Μακροοικονομικές ειδήσεις και εταιρικά αποτελέσματα από την General Electric και τη Yahoo!, οδήγησαν Dow και Nasdaq σε υποχώρηση της τάξης του 2 και 2,3% αντίστοιχα.

Χειρότερα των προβλέψεων εταιρικά νέα από τις εταιρίες General Electric και Yahoo! επιδείνωσαν τις διορθωτικές τάσεις που εμφάνιζε η αμερικανική αγορά από το άνοιγμα και οδήγησαν Dow και Nasdaq σε σημαντική υποχώρηση κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Αναλυτικά, η εταιρία Yahoo! ανακοίνωσε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002 ζημίες της τάξης των 56,3 εκατ. δολ., ενώ η μεγαλύτερη -σε χρηματιστηριακή αξία- εταιρία του πλανήτη, η General Electric, ανακοίνωσε για το ίδιο χρονικό διάστημα, απώλειες κερδών 700 εκατ. δολ. και μικρότερη αύξηση στις πωλήσεις, έναντι αυτής που ανέμεναν οι αναλυτές.

Δυσάρεστες ήταν άλλωστε οι ενδείξεις από την πορεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, αφού το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας, κινήθηκε μεν πτωτικά την εβδομάδα που τελείωσε στις 6 Απριλίου (438.000 από 493.000 την προηγούμενη), παρέμεινε όμως πάνω από τις 400.000, γεγονός που ανησύχησε τους επενδυτές.

Με ποσοτιαία κάμψη κατά 1,98% ολοκλήρωσε την ημέρα ο Dow, στις 10.176 μονάδες, ενώ αντίστοιχη πτώση κατέγραψε και ο τεχνολογικός Nasdaq (-2,36%) και διαμορφώθηκε στις 1.725 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v