”Τραμπάλα” οι δείκτες στη Wall Street

Τα αρνητικά οικονομικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις πωλήσεις λιανικής, σε συνδυασμό με το νέο κύμα βίας στη Μέση Ανατολή, έχουν μεταστρέψει το κλίμα στην αμερικανική αγορά, η οποία μοιάζει να μην μπορεί να συγκρατήσει τα αρχικά κέρδη της.

Έντονη νευρικότητα επικρατεί στη Wall Street, με τους δείκτες να χάνουν τα αρχικά κέρδη και το κλίμα να αντιστρέφεται, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στα αρνητικά οικονομικά στοιχεία και το νέο κύμα βίας στη Μέση Ανατολή.

Χαρακτηριστική μάλιστα αποτελεί η δήλωση αναλυτού της αγοράς ο οποίος σχολιάζει ότι μόνο ένα ράλι ανόδου θα σώσει τον Dow Jones από την τέταρτη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση, τη στιγμή που η αγορά δέχεται έντονες πιέσεις από την τελευταία ένδειξη των προθέσεων της Fed να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κάποια στιγμή στο 2002.

Ο Nasdaq διατηρεί τα κέρδη του κυρίως εξαιτίας της Mercury Interactive, η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου υπερέβησαν τις προβλέψεις.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της ΙΒΜ, καθώς η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ανακοίνωσε ότι έληξε τις έρευνες που διεξήγαγε σχετικά με την εταιρία.

Ωστόσο, ο Dow Jones δεν έχει κατορθώσει να διατηρηθεί σε θετικό πρόσημο, ύστερα από την ανακοίνωση της πτώσης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο.

Επιπλέον, αρνητικά επέδρασαν και τα αποτελέσματα των πωλήσεων λιανικής, που σημείωσαν άνοδο κατά 0,2% τον Μάρτιο, ποσοστό αρκετά χαμηλότερο από ότι αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v