Wall: Προσπαθούν να αντισταθούν οι δείκτες

Σημάδια σθεναρής αντίστασης επιδεικνύουν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς ο Dow Jones έχει περιορίσει τις απώλειές του ενώ η τεχνολογική αγορά κατόρθωσε να βρεθεί πάλι σε θετικό επίπεδο.

Αντιστέκονται οι αμερικανικοί δείκτες στο αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε από τις GE και Citigroup, με τον Dow Jones να περιορίζει τις απώλειές του και τον Nasdaq να έχει επιστρέψει σε θετικό επίπεδο.

Η μετοχή της General Electric συνεχίζει να καταγράφει απώλειες, ύστερα από την ανακοίνωση χαμηλών πωλήσεων τριμήνου την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και το κυριακάτικο δημοσίευμα που φέρει τον διαχειριστή κεφαλαίων, Ρόμπερτ Όλστεν να προειδοποιεί για περαιτέρω απώλειες της μετοχής της εταιρίας.

Αρνητική είναι και η επίδραση της Citigroup στην αμερικανική αγορά, η οποία ανακοίνωσε βελτιωμένη κερδοφορία τριμήνου, η οποία ωστόσο δεν κατόρθωσε να πετύχει τις εκτιμήσεις.

Αντίθετα, το θετικό κλίμα στην τεχνολογική αγορά κυρίως, προσπαθεί να ενισχύσει η Corning, με την ανακοίνωσή της για συρρίκνωση των απωλειών του τριμήνου.

Εξάλλου, κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρει ότι τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων σημείωσαν πτώση για 13ο συνεχόμενο τρίμηνο το Φεβρουάριο, δίνοντας μια χαρακτηριστική ένδειξη σχετικά με το ότι η ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως θα ακολουθήσει πιο βραδύ ρυθμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v