Εταιρικά νέα πιέζουν τη Wall

Τα χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν κέρδη της Citigroup και η συνεχιζόμενη πτωτική πορεία της μετοχής General Electric ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν έντονες πιέσεις στον Dow Jones, την ίδια στιγμή που και ο Nasdaq προσπαθεί να διατηρηθεί σε θετικό πρόσημο.

”Προσωπικά” το πήραν η General Electric και η Citigroup, ”αποφασίζοντας” να οδηγήσουν τον Dow Jones σε αρνητικό επίπεδο, την ίδια στιγμή που και ο Nasdaq δέχεται ισχυρές πιέσεις προκειμένου να διατηρήσει τα κέρδη του.

Η μετοχή της General Electric συνέχισε για άλλη μια ημέρα την πτωτική πορεία που διαγράφει εδώ και μια εβδομάδα, ύστερα μάλιστα και από δημοσίευμα του αμερικανικού Τύπου που αναφέρει ότι ο fund manager Ρόμπερτ Όλστεν εκτιμά ότι η μετοχή της εταιρίας θα παραπαίει μέχρι το τέλος του έτους.

Από την πλευρά της η Citigroup ανακοίνωσε τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, τα οποία δεν κατόρθωσαν να πετύχουν τις εκτιμήσεις της. Αντίθετα, η Bank of America ανακοίνωσε ότι τα αντίστοιχα κέρδη της περιόδου υπερέβησαν τις εκτιμήσεις κατά 4 σεντς.

Ο τεχνολογικός κλάδος δέχεται τις ευεργετικές επιδράσεις της Corning, εταιρίας οπτικών ινών, η οποία ανακοίνωσε ότι τη μείωση των απωλειών της για το πρώτο τρίμηνο.

Εξάλλου, κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρει ότι τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων σημείωσαν πτώση για 13ο συνεχόμενο τρίμηνο το Φεβρουάριο, δίνοντας μια χαρακτηριστική ένδειξη σχετικά με το ότι η ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως θα ακολουθήσει πιο βραδύ ρυθμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v