Ο Γκρίνσπαν προβληματίζει τη Wall

Προβληματισμένη μοιάζει η Wall από τις δηλώσεις Γκρίνσπαν περί ”πλήγματος στην ανάκαμψη σε περίπτωση διατήρησης υψηλών τιμών στην ενέργεια”. Τα ανάμικτα εταιρικά αποτελέσματα δεν βελτιώνουν το κλίμα, καθώς ο αεροπορικός κλάδος ακολουθεί την πτώση στη μετοχή της Boeing.

Υποχώρηση καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά την ομιλία Γκρίνσπαν και τις εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.



”Η αγορά τώρα είναι νευρική, οι ρυθμοί εχθές και το πρωί ήταν πολύ γρήγοροι και σήμερα οι επενδυτές επεξεργάζονται τα νέα από εταιρίες και Γκρίνσπαν ”, ισχυρίζονται αναλυτές.

Σε ομιλία του ενώπιον της οικονομικής επιτροπής του κογκρέσου, ο Α. Γκρίνσπαν, μαζί με την άποψη για ”λαμπρότερες προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ”, εξέφρασε την πρόβλεψη για ”πλήγμα στην ανάκαμψη” σε περίπτωση διατήρησης των τιμών ενέργειας σε υψηλά επίπεδα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της FED, απομάκρυνε την πιθανότητα άμεσης αύξησης των επιτοκίων και την μετέθεσε στους καλοκαιρινούς μήνες, αφού, όπως επισήμανε, τα επίπεδα του πληθωρισμού είναι χαμηλά.

Οι ειδήσεις από τα εταιρικά αποτελέσματα του α΄ τριμήνου προκάλεσαν ανάμικτα αισθήματα, αφού μπορεί η Intel, η JP Morgan και η United Tech. να εκπλήρωσαν ή και να ξεπέρασαν τις προβλέψεις, η Boeing όμως απογοήτευσε, οδηγώντας τον αεροπορικό κλάδο σε πτώση.

Στις 10.206 μονάδες κινείται τώρα ο βιομηχανικός Dow (-0,93%), ενώ πτωτικά κατά 0,55% διαμορφώνεται και ο Nasdaq, στις 1.806 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v