Ανάκαμψη στη Wall λόγω θετικών νέων

Εταιρικά νέα οδηγούν υψηλότερα Dow και Nasdaq. Εταιρίες, όπως η General Motors, η Texas Instruments και η Novellus, διέψευσαν τους αναλυτές και εμφάνισαν καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα α΄ τριμήνου. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε στο 0,7%, ενώ οι τιμές καταναλωτή στο 0,3% για το μήνα Μάρτιο.

Με ανοδικές τάσεις ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφού πήραν ώθηση από θετικά εταιρικά αποτελέσματα.

Η General Motors, ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο κέρδη, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το δεύτερο τρίμηνο.

Η Texas Instruments, της οποίας τα chip χρησιμοποιούνται πρωτίστως στην τεχνολογία κινητής, ανακοίνωσε για το ίδιο χρονικό διάστημα κέρδη σημαντικά χαμηλότερα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα, θετικότερα ωστόσο των προβλέψεων. Παρόμοια εικόνα εμφάνισαν εξάλλου, και τα αποτελέσματα της κατασκευάστριας microchip, Novellus.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή εμφάνισε για το Μάρτιο μικρή αύξηση και κυμάνθηκε στο 0,3%, έναντι του 0,2%, όπου είχε βρεθεί το Φεβρουάριο. Με ρυθμό 0,7% αυξήθηκε και η βιομηχανική παραγωγή το Μάρτιο (από 0,3% το Φεβρουάριο), ενώ οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη άνοδο, κατά 0,4%.

Σημειώνεται ότι μετά το τέλος της συνεδρίασης θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της η Intel.

Στο +1,01% και τις 10.194 μονάδες κινείται τώρα ο Dow, ενώ ποσοστιαία κέρδη κατά 1,86% εμφανίζει και ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.786 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v