Η G.E. απολύει 7.000 εργαζόμενους

Η αμερικανική General Electric απολύει 7.000 εργαζόμενους από την θυγατρική της G.E.Capital. Οι απολύσεις αυτές πραγματοποιούνται με γνώμονα την αύξηση των κερδών της και εντάσσονται σε ένα ευρύτερο επενδυτικό σχέδιο, η έναρξη του οποίου χρονολογείται από το 2001.

Η G.E. απολύει 7.000 εργαζόμενους
Σε ευρείες απολύσεις προσωπικού προβαίνει η General Electric με στόχο, όπως ανακοίνωσε, να αναδιαρθρώσει τις υπηρεσίες, να μειώσει το κόστος και να αυξήσει την αποδοτικότητα των στελεχών της.

Οι απολύσεις, που υπολογίζονται να φτάσουν τελικώς τις 7.000 θα προέλθουν από την θυγατρική της εταιρίας -(G.E. Capital)- η οποία συμβάλλει κατά 40% στα συνολικά κέρδη της General Electric.

Στο ίδιο πλαίσιο η αμερικανική εταιρία ανήγγειλε περικοπές εξόδων με σκοπό να εξοικονομήσει 1 δισ. δολάρια μέχρι το 2003.

H G.E.Capital απασχολεί 90.000 εργαζόμενους σε 45 χώρες και προχωρεί από πέρυσι σε σημαντικές οικονομικές αναδιαρθρώσεις, οι οποίες δεν όμως φαίνεται να αποδίδουν άμεσα καρπούς αφού τα κέρδη του α΄τριμήνου δεν παρουσίασαν σημαντική μεταβολή παραμένοντας στα ίδια περίπου επίπεδα με εκείνα του 2001- 30,5 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v