Νευρικότητα στη Wall Street εν αναμονή Γκρίνσπαν

Νευρικότητα παρατηρείται στο άνοιγμα της Wall, μετά τη χθεσινή σημαντική ανάκαμψη, προφανώς εν αναμονή της ομιλίας Γκρίνσπαν. Ωστόσο, τα εταιρικά αποτελέσματα α’ τριμήνου (Intel, JP Morgan, United Tech.) υπερβαίνουν ή ταυτίζονται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Με θετικό πρόσημο για Nasdaq και διορθωτικές τάσεις για Dow ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης στη Wall Street, εν μέσω ανακοινώσεων αποτελεσματων τριμήνου από σημαντικές εταιρίες .

Η Intel, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής μικροεπεξεργαστών, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Τρίτης, ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, που εκπλήρωσαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η διοίκηση της εταιρίας έκανε επίσης λόγο για ικανοποιητικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς στη συνέχεια του 2002.

Η κατασκευάστρια αεροσκαφών Boeing, διέψευσε τις προβλέψεις ανακοινώνοντας κέρδη της τάξης των 75 σεντς ανά μετοχή, 10 σεντς λιγότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Καλύτερα του αναμενομένου ήταν εξάλλου τα κέρδη των εταιριών United Technologies και J.P. Morgan.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ”σήμερα η αγορά θα επεξεργάζεται τα εταιρικά αποτελέσματα, με το βλέμμα στραμμένο στην ομιλία Γκρίνσπαν”. Ο Mr FED, στην ομιλία του ενώπιον της οικονομικής επιτροπής του κογκρέσου, αναμένεται να δώσει στοιχεία για το πότε σκοπεύει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να ξεκινήσει τον κύκλο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Στο -0,15% άνοιξε ο Dow Jones, κινούμενος στο επίπεδο των 10.285 μονάδων, ενώ ανοδικά ξεκίνησε ο Nasdaq στο +0,42% και τις 1.824 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v