Intel: Αύξηση κερδοφορίας μετά από πέντε τρίμηνα

Άνοδο για πρώτη φορά ύστερα από πέντε συνεχόμενα τρίμηνα κατέγραψαν τα καθαρά έσοδα και οι πωλήσεις της Intel, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για επεξεργαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών και servers.

Intel: Αύξηση κερδοφορίας μετά από πέντε τρίμηνα
Η υψηλή ζήτηση επεξεργαστών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και servers, οδήγησε στην πρώτη άνοδο μετά από πέντε τρίμηνα των καθαρών εσόδων και των πωλήσεων της Intel.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας επεξεργαστών σημείωσαν άνοδο κατά 6,7%, ύστερα από την ανακοίνωση της Intel ότι τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν στα 936 εκατ. δολάρια ή 14 σεντς ανά μετοχή, από το ποσό των 485 εκατ. δολαρίων ή 5 σεντς ανά μετοχή της περιόδου του προηγουμένου έτους.

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών και επεξεργαστών για servers ανήλθαν σε υψηλότερο επίπεδο από ότι εκτιμούσε η εταιρία, ενώ αντίθετα μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν ήταν η μείωση των επεξεργαστών στις τηλεπικοινωνίες.

Η Intel ανακοίνωσε ότι έχει αναβαθμίσει την παραγωγή της αυξάνοντας παράλληλα την κερδοφορία της, ενώ εκτιμά ότι τα έσοδα αυτού του τριμήνου θα υπερβούν τις εκτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v