Wall Street: Εντυπωσιακό ράλι από Nasdaq και Dow

Σε τρελή κούρσα ανόδου οδήγησαν οι δείκτες την αμερικανική αγορά, καταγράφοντας υψηλά κέρδη που στην περίπτωση του Nasdaq ξεπέρασαν και τις 3 ποσοστιαίες μονάδες, ύστερα από την ανακοίνωση θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Με ένα εντυπωσιακό μίνι ράλι έκλεισαν τη συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες, καταγράφοντας υψηλά κέρδη μετά την ανακοίνωση θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Επιπλέον, οι τελευταίες ενδείξεις σχετικά με τον δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος σημείωσε άνοδο μικρότερη από ό,τι αναμενόταν, ενισχύει τις προσδοκίες ότι η Fed δεν θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε άμεση αύξηση των επιτοκίων. Με ρυθμό 0,7% αυξήθηκε και η βιομηχανική παραγωγή το Μάρτιο (από 0,3% το Φεβρουάριο), ενώ οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη άνοδο, κατά 0,4%.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 2,06% ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο της τάξης του 3,59%.

Εξάλλου, οι νέες κατοικίες μειώθηκαν κατά 7,8% τον Μάρτιο, πτώση που είναι χαμηλότερη από ότι προβλεπόταν. Ωστόσο οι αναλυτές δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα από τη μείωση αυτή, η οποία εξηγούν ότι οφείλεται σε καιρικά φαινόμενα.

Άνοδο κατέγραψε και η μετοχή της General Electric, ύστερα από τις συνεχείς απώλειες της προηγουμένης εβδομάδας, καθώς ο διευθύνων σύμβουλός της, Τζέφρεϋ Ίμελτ, δήλωσε ότι οι προοπτικές της εταιρίας παραμένουν ισχυρές.

Υψηλά κέρδη της τάξης του 5,7% σημείωσε και η μετοχή της Texas Instruments, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας ημιαγωγών για κινητά τηλέφωνα, η οποία ανακοίνωσε απώλειες που ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v