Σε συμμαχία η IBM με Hitachi

Στην δημιουργία κοινής εταιρίας θα προβούν σύντομα η IBM με την Hitachi. Η νέα εταιρία θα προμηθεύει μεγάλες επιχειρήσεις με συστήματα υψηλής τεχνολογίας data storage.

Σε συμμαχία η IBM με Hitachi
Τις δυνάμεις τους σκοπεύουν να ενώσουν η IBM με την ιαπωνική Hitachi δημιουργώντας μια κοινή εταιρία που θα δραστηριοποιείται στο τομέα του hard drive και θα προμηθεύει μεγάλες επιχειρήσεις με υψηλής τεχνολογίας data storage συστήματα.

Συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη του εγχειρήματος δεν έχει ανακοινωθεί εκείνο όμως που έγινε γνωστό είναι ότι η Hitachi θα συμμετέχει σε αυτό κατά 70% και η έδρα της νέας επιχείρησης θα βρίσκεται στο San Jose της Καλιφόρνια. Ανακοινώθηκε επίσης ότι η ιαπωνική εταιρία θα καταβάλει κάποιο ποσό για την αγορά συγκεκριμένων εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές καθώς και ότι θα προσλάβει στελέχη της IBM.

H εν λόγω συμμαχία, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, θεωρείται ”σταθμός” για την IBM η οποία εφηύρε και ανέπτυξε το hard drive αλλά λόγω του σκληρού ανταγωνισμού που επικρατεί στην αγορά ”αναγκάζεται” να συμμαχήσει με την Hitachi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v