Wall: Στο… ”ζύγι” οι δηλώσεις Γκρίνσπαν

Ανάμικτες διαθέσεις προκαλούν οι δηλώσεις Γκρίνσπαν περί ”λαμπρότερης ανάκαμψης”, αλλά και ”κινδύνου από υψηλές τιμές ενέργειας”. Το τοπίο συμπληρώνουν-θετικά σε γενικές γραμμές- εταιρικά αποτελέσματα από Intel, United Tech., Boeing και JP Morgan.

Μικρή άνοδο κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τις δηλώσεις Γκρίνσπαν ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής του Κογκρέσου και εν μέσω σωρείας εταιρικών αποτελεσμάτων.

”Ανάμικτη” χαρακτηρίστηκε η ομιλία Γκρίνσπαν από αρκετούς αναλυτές, αφού μαζί με την άποψη για ”λαμπρότερες προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ”, ο Α. Γκρίνσπαν εξέφρασε την πρόβλεψη για ”πλήγμα στην ανάκαμψη” σε περίπτωση διατήρησης των τιμών ενέργειας σε υψηλά επίπεδα. Ο Α. Γκρίνσπαν, ανακοίνωσε επίσης τις προθέσεις της FED να μην μειώσει άμεσα τα επιτόκια, καθώς το ύψος του πληθωρισμού εκτιμάται χαμηλό.

Εξάλλου, τη συνεδρίαση επηρεάζουν αποτελέσματα τριμήνου σημαντικών εταιριών, που στην πλειονότητά τους, εκπλήρωσαν ή ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Στις θετικές ανακοινώσεις συμπεριλαμβάνονται εκείνη της Intel, της United Tech. και της JP Morgan, ενώ στις αρνητικές αυτή της Boeing.

Στο -0,28% βρίσκεται αυτή την ώρα ο Dow Jones, στις 10.272 μονάδες εμφανίζοντας διορθωτικές τάσεις μετά το χθεσινό ράλι, ενώ ανοδικά κατά 0,53% κινείται ο Nasdaq στο επίπεδο των 1.826 μονάδων.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v