Ο Γκρίνσπαν ανησύχησε τη Wall

Χαμηλότερα οδήγησαν τη Wall οι δηλώσεις Γκρίνσπαν περί ”πλήγματος στην ανάκαμψη αν παραμείνουν υψηλές οι τιμές της ενέργειας”, ενώ το κλίμα δεν βοηθήθηκε από ανάμικτα εταιρικά αποτελέσματα της Intel, της United Tech. και της Boeing.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφού προβληματίστηκαν από την ομιλία Γκρίνσπαν, αλλά και από μικτά εταιρικά νέα.

Ο πρόεδρος της Fed σε ομιλία του ενώπιον της Οικονομικής επιτροπής του Κογκρέσου, δήλωσε ότι οι τωρινές προοπτικές για ανάκαμψη είναι μεν ”λαμπρότερες”, αλλά η ίδια η ανάκαμψη θα τεθεί σε κίνδυνο αν οι τιμές της ενέργειας παραμείνουν υψηλές.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Α. Γκρίνσπαν τόνισε ότι δεν επίκειται αύξηση επιτοκίων και όρισε την ανοδική τους τροποποίηση σε χρόνο κατά τον οποίο η αμερικανική οικονομία θα έχει αναρρώσει- κάτι που όπως εκτιμούν αναλυτές, δεν θα συμβεί μέχρι το καλοκαίρι.

Εξάλλου, οι ειδήσεις από τα εταιρικά αποτελέσματα του α΄ τριμήνου προκάλεσαν ανάμικτα αισθήματα, αφού μπορεί η Intel, η JP Morgan και η United Tech. να εκπλήρωσαν ή και να ξεπέρασαν τις προβλέψεις, η Boeing όμως απογοήτευσε, οδηγώντας τον αεροπορικό κλάδο σε πτώση. Άλλωστε, αποτελέσματα τριμήνου αναμένεται να ανακοινώσει μετά το τέλος της συνεδρίασης και η IBM.

Στο -0,78% και τις 10.221 μονάδες έκλεισε ο Dow, ενώ με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε την ημέρα και ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.810 μονάδων (-0,33%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v