Άσχημα τα μαντάτα από τη Nokia

Πτώση της τάξης του 11% κατέγραψαν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας κινητών τηλεφώνων Nokia Oyj, η οποία προχώρησε σε αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις του έτους.

Άσχημα τα μαντάτα από τη Nokia
Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα της Nokia Oyj για το πρώτο τρίμηνο, με την εταιρία μάλιστα να αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων του έτους.

Τα καθαρά έσοδα της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως υποχώρησαν στα 863 εκατ. ευρώ (768 εκατ. δολάρια) ή 18 σεντς ανά μετοχή, από το ποσό των 975 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Τα κέρδη της Nokia υποχώρησαν για πρώτη φορά μετά το 1995 το περασμένο έτος, και η φινλανδική εταιρία υποχρεώθηκε να περικόψει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις κινητών πέντε φορές, συνολικά κατά 31%.

Στη νέα της εκτίμηση αναθεώρησε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του 2002, στα 400-420 εκατ. από το προηγούμενο ποσοστό των 440 εκατ. Συγκεκριμένα, η Nokia ανακοίνωσε πως εκτιμά ότι οι πωλήσεις του έτους θα παρουσιάσουν άνοδο κατά 4-9%, σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις για 15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v