Εσοδα κάτω του αναμενόμενου για Qwest

Έσοδα ”κατώτερα” των προσδοκιών τους αναμένουν στελέχη της αμερικανικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας Qwest. Τα συνολικά ετήσια έσοδα της εταιρίας θα κυμανθούν περί τα 18 δισ. δολάρια 6% λιγότερα από τις προβλέψεις αναλυτών της Wall Street.

Εσοδα κάτω του αναμενόμενου για Qwest
Την αδυναμία τους να ”πιάσουν” τους οικονομικούς στόχους που είχαν θέσει για το έτος, δήλωσαν στελέχη της τηλεπικοινωνιακής Qwest. Ο αυξημένος ανταγωνισμός που επικρατεί στο κλάδο αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τις τηλεπικοινωνίες δεν επιτρέπουν στην Qwest να αισιοδοξεί για τα φετινά έσοδά της, που αναμένει να πάρουν την κατιούσα για το τρέχον έτος.

Τα έσοδα της εταιρίας αναμένεται να κυμανθούν στα 18 δισ.-18,4 δισ. δολάρια για το 2002, ποσό 6% χαμηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street αλλά και της εταιρίας.

Η αναμενόμενη αυτή μείωση των εσόδων έχει ως αποτέλεσμα την απόφαση να απολυθούν 2.000 εργαζόμενοι της εταιρίας ώστε ο συνολικός τους αριθμός να μην ξεπερνά τους 53.000 αλλά και γενικότερη μείωση του κόστους.

Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της εταιρίας που χρονολογούνται από τις αρχές του μήνα, η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησε στην Qwest, διαπίστωσε λογιστικές ”παρατυπίες” και προτίθεται να επιβάλει πρόστιμο στην αμερικανική εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v