Εταιρικά - μακροοικονομικά νέα πίεσαν τη Wall

Με μειωμένες απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης η Wall Street, εν μέσω αντικρουόμενων αποτελεσμάτων από Nokia, Honeywell και American Express. ”Χλιαρές” ήταν εξάλλου, οι μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας από απασχόληση και ”δείκτη των δεικτών”.

Τις απώλειες που κατέγραφαν σε όλη τη συνεδρίαση και διεύρυναν με την είδηση της πρόσκρουσης του αεροσκάφους σε ουρανοξύστη του Μιλάνου, περιόρισαν στο τέλος της ημέρας Dow και Nasdaq.

Τα εταιρικά νέα ήταν ανάμικτα, και προέρχονταν από εταιρίες του αεροπορικού κλάδου και του κλάδου κινητής ανακοίνωσαν, οι οποίες ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου.

Η Nokia, παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στο 2002, θα διαμορφωθούν σε χαμηλότερα των εκτιμήσεων επίπεδα. Την Τετάρτη, η IBM, παρότι ανακοίνωσε χαμηλότερη κερδοφορία σε σχέση με πέρσι, ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

Εξάλλου, μετά τη Boeing, και η κατασκευάστρια εξαρτημάτων για αεροσκάφη, Honeywell απογοήτευσε με τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου.

Το κλίμα βελτίωσε μετά το μέσον της συνεδρίασης, η εταιρία American Express, η οποία, για το ίδια χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης των δεικτών, μια ”γενική” μέτρηση για την πορεία της οικονομίας τους επόμενους 3-6 μήνες, ανακοινώθηκε αυξημένος κατά 0,1% για το μήνα Μάρτιο, απογοητεύοντας τους αναλυτές, οι οποίοι περίμεναν άνοδο κατά 0,3%.

Αρνητικές ήταν οι ενδείξεις και από την αγορά εργασίας, καθώς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδομάτων ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 13 Απριλίου, ανήλθε στις 445.000 έναντι 444.000 την προηγούμενη.

Στις 10.205 μονάδες ολοκλήρωσε την ημέρα ο Dow, καταγράφοντας πτώση κατά 0,15%, ενώ πτωτικά κατά 0,46% έκλεισε και ο Nasdaq, στις 1.802 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v