Με απώλειες συνεχίζει η Wall

Χαμηλότερα οδηγούν τη Wall εταιρικά αποτελέσματα από τη Nokia και τη Honeywell, αλλά και μακροοικονομικά νέα από την απασχόληση και τον ”δείκτη των δεικτών” της αμερικανικής οικονομίας. Πιέσεις νωρίτερα στη Ν. Υόρκη από τα γεγονότα στο Μιλάνο.

Απώλειες εξακολουθούν να καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά από εταιρικά και μακροοικονομικά νέα, ενώ δέχτηκαν πιέσεις από την είδηση της πρόσκρουσης του αεροσκάφους σε ουρανοξύστη του Μιλάνου.

Μετά τη Boeing, και η κατασκευάστρια εξαρτημάτων για αεροσκάφη, Honeywell απογοήτευσε με τα αποτελέσματα τριμήνου.



Εξάλλου, η Nokia, παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη του α΄ τριμήνου, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στο 2002, θα διαμορφωθούν σε χαμηλότερα των εκτιμήσεων επίπεδα. Χθές, η IBM, παρότι ανακοίνωσε χαμηλότερη κερδοφορία σε σχέση με πέρσι, ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο δείκτης των δεικτών της αμερικανικής οικονομίας, μια ”γενική” μέτρηση για την πορεία της οικονομίας τους επόμενους 3-6 μήνες, ανακοινώθηκε αυξημένος κατά 0,1% για το μήνα Μάρτιο, απογοητεύοντας τους αναλυτές, οι οποίοι περίμεναν άνοδο κατά 0,3%.

Αρνητικές ήταν οι ενδείξεις και από την αγορά εργασίας, καθώς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδομάτων ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 13 Απριλίου, ανήλθε στις 445.000 έναντι 444.000 την προηγούμενη.

Στις 10.200 μονάδες βρίσκεται τώρα ο Dow, καταγράφοντας πτώση κατά 0,20%, ενώ πτώση κατά 0,41% σημειώνει και ο Nasdaq, στις 1.803 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v