Εταιρικά και μακροοικονομικά νέα πιέζουν τη Wall

Αρνητικά πρόσημα συνοδεύουν τους δείκτες της Wall, εν μέσω των αποτελεσμάτων της Honeywell και Nokia, αλλά και την οριακή αύξηση 0,1% του ”Δείκτη των δεικτών”, για τον οποίο οι αναλυτές περίμεναν άνοδο 0,3%. Πρόσκαιρες πιέσεις και από την είδηση της πρόσκρουσης του αεροσκάφους στο Μιλάνο

Απώλειες συνεχίζουν να καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και ”χλιαρών” μακροοικονομικών στοιχείων.

Χαμηλότερα παρασύρει το Dow Jones ο αεροπορικός κλάδος, αφού μετά τη Boeing, η Honeywell International ανακοίνωσε αποτελέσματα και ”προβλημάτισε τους επενδυτές για την πραγματική τιμή της μετοχής της”.

Εξάλλου, η Nokia, παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη του α΄ τριμήνου, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στο 2002, θα διαμορφωθούν σε χαμηλότερα των εκτιμήσεων επίπεδα. Χθές, η IBM, παρότι ανακοίνωσε χαμηλότερη κερδοφορία σε σχέση με πέρσι, ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ανησυχίες προκάλεσαν στους επενδυτές τα αμερικανικά μακροοικονομικά, που ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη, τόσο από την αγορά εργασίας, όσο και από την πορεία του ”δείκτη των δεικτών”.

Ο δείκτης των δεικτών της αμερικανικής οικονομίας, μια ”γενική” μέτρηση για την πορεία της οικονομίας τους επόμενους 3-6 μήνες, ανακοινώθηκε αυξημένος κατά 0,1% για το μήνα Μάρτιο, απογοητεύοντας τους αναλυτές, οι οποίοι περίμεναν άνοδο κατά 0,3%.

Αρνητικές ήταν οι ενδείξεις και από την αγορά εργασίας, καθώς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδομάτων ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 13 Απριλίου, ανήλθε στις 445.000 έναντι 444.000 την προηγούμενη.

Στις 10.154 μονάδες βρίσκεται τώρα ο Dow, καταγράφοντας πτώση κατά 0,65%, ενώ πτώση κατά 0,96% σημειώνει και ο Nasdaq, στις 1.793 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v