Compaq: Οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα

Έσοδα ύψους 7,7 δισ. δολαρίων κατέγραψε η Compaq Computer για το πρώτο τρίμηνο του 2002 υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 7,65 δισ., ενώ τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στο ποσό των 44 εκατ. δολαρίων, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό των 214 εκατ. του προηγουμένου έτους.

Compaq: Οριακά πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα
Οριακά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα του πρώτου τριμήνου της Compaq Computer, διαμορφούμενα στα 7,7 δισ. δολάρια. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 7,65 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, τα κέρδη του τριμήνου ανήλθαν στο ποσό των 44 εκατ. δολαρίων, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με το αντίστοιχο του 2001, που είχε διαμορφωθεί στα 214 εκατ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μάικλ Καπέλας, εμφανίστηκε ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα, δηλώνοντας ότι αυτά συνεχίζουν να ”αποδεικνύουν την επιτυχία της Compaq σε αγορές με κεντρικό ρόλο σε μια δύσκολη περίοδο”.

Επιπλέον, ο Καπέλας σχολίασε ότι οι περιορισμοί στις δαπάνες οδηγούν την αγορά πληροφορικής σε industry-standard λύσεις όπου η Compaq έχει το προβάδισμα. Ανέφερε ακόμη ότι στο τελευταίο τρίμηνο η εταιρία υπέγραψε συμφωνίες συνολικής αξίας 1 δισ. δολαρίων με πελάτες από τομείς όπως η υγεία, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η εκπαίδευση, καθώς και από το δημόσιο τομέα.

Το τμήμα Compaq Global Services εξακολουθεί να αποτελεί το ισχυρότερο της εταιρείας με λειτουργικά έσοδα 229 εκατ. δολαρίων. Τα έσοδα ανήλθαν σε 1,9 δισ. δολάρια (24% επί των συνολικών εσόδων), υποχωρώντας κατά 3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v