Μικτές τάσεις στη Wall Street

Οριακές απώλειες καταγράφει αυτή την ώρα ο δείκτης Nasdaq, εν μέσω ανησυχιών για τις αρνητικές ανακοινώσεις από τηλεπικοινωνιακές και διαδικτυακές εταιρίες. Αντίθετα, ο Dow καταγράφει κέρδη, μετά την ανάληψη παραγγελίας από τη Boeing, ύψους 4,5 δισ. δολ.

Τα αρχικά κέρδη που αποτυπώθηκαν στο ταμπλό της Wall από το Nasdaq δεν μπόρεσαν να διατηρηθούν λόγω αρνητικών οικονομικών μεγεθών που ανακοίνωσαν μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και του internet.

Πιο συγκεκριμένα αναλυτές της αγοράς υποβάθμισαν τη μετοχή της Qwest, ύστερα από την ανακοίνωσή της για μειωμένα κέρδη α΄ τριμήνου και περικοπές προσωπικού ύψους 2.000 ατόμων. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν οι δηλώσεις στελεχών της Nortel που ανακοίνωσαν μεγαλύτερες ζημιές για το α΄ τρίμηνο του 2002 σε σχέση με πέρυσι.

Η αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Microsoft -από ”ουδέτερη” σε ”αγορά”- στην οποία προχώρησε η Merrill Lynch και παραγγελία ύψους 4,5 δισ. δολ. που ανέλαβε η Boeing από την Ν. Κορέα, θεωρούνται οι βασικότερες αιτίες για την ανοδική πορεία του Dow, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση συμβάλλει η αναβάθμιση της μετοχής της Walt Disney από την Goldman Sachs.

Μικτές τάσεις ακολουθεί αυτή την ώρα η Wall street, καθώς ο Nasdaq καταγράφει οριακές απώλειες της τάξεως του 0,08% στις 1.801 μονάδες, ενώ ο δείκτης Dow ενισχύεται κατά 0,41%% αγγίζοντας τις 10.247 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v