AT&T: Διευρύνθηκαν οι ζημίες, στα 975 εκατ. δολ.

Η μείωση των πωλήσεων της AT&T, της μεγαλύτερης εταιρίας υπεραστικών κλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση των περσινών ζημιών της για το α΄ τρίμηνο του 2002.

AT&T: Διευρύνθηκαν οι ζημίες, στα 975 εκατ. δολ.
Για πέμπτο συνεχόμενο μήνα μειώθηκαν οι πωλήσεις της AT&T, της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρίας υπεραστικών κλήσεων, με αποτέλεσμα να διευρυνθούν οι ζημίες του πρώτου τριμήνου.

Οι ζημίες της εταιρίας έφτασαν τα 975 εκατ. δολάρια ή 28 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με το προηγούμενο ποσό των 192 εκατ. δολ. ή 10 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Οι πωλήσεις ακολούθησαν και αυτές αρνητική πορεία, σημειώνοντας πτώση κατά 11% στα 12 δισ. δολ. Τα έσοδα από τις δραστηριότητες υπεραστικών κλήσεων υποχώρησαν κατά 22%, κυρίως εξαιτίας του ισχυρού ανταγωνισμού από τοπικές εταιρίες, όπως η Verizon Communications.

Επιπλέον, επισημαίνουν αναλυτές, ιδιαίτερα αρνητικά επέδρασε το γεγονός, ότι οι καταναλωτές κάνουν ευρύτερη πλέον χρήση των κινητών τηλεφώνων αλλά και των e-mails. Η εταιρία από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι οι παράγοντες αυτοί θα συνεχίσουν να περικόπτουν τα αποτελέσματά, αναμένοντας μάλιστα ότι οι καταναλωτικές πωλήσεις θα μειωθούν κατά 20% μέσο όρο αυτό το έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v